Un interviu curios cu bloggerița Valeria Țurcan

Valeria Ţurcan, tânara care a creat blogul culinar Valerie’s Food, prin care demonstrază că nu este greu să gătești și că mâncarea facută acasă este cea mai gustoasă.

Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru gătit? 

Eu mereu eram pasionată de gătit, însă atunci când Max, iubitul meu, a plecat în SUA, eu mi-am găsit alinarea prin pregătirea bucatelor. Am început să mănânc sănătos și să am un regim stabil de alimentație.

De ce ai hotărât să-ți expui dragostea pentru culinărie pe un blog?

Tot atunci, orice pregăteam îmi plăcea să fotografiez și să postez pe Instagram. Când s-a reîntors Max din SUA, a observat cât de mult îmi place asta și mi-a propus să facem un blog culinar. De atunci a început totul.

Care este procesul de creare a unei noi postări pentru blog?

În primul rând, foarte mult mă documentez până a pregăti o rețetă și încerc să o adaptez după placul meu, apoi vine momentul filmării modului de preparare, de care se ocupă Max. După care urmează momentul creației, adică a fotografierii bucatelor, de asta deja mă ocup eu. Apoi filmăm intro și outro cu mine.  Scriu rețeta în întregime, după care îmi înscriu vocea cu modul de preparare, eu redactez pozele, Max montează video-ul și apoi le încărcăm pe blog, YouTube, Facebook, Instagram.

Cine sau ce te inspiră? 

În primul rând, mă inspiră iubitul meu Maxim, apoi mă inspiră și mă motivează rezultatul, adică cât de mulți oameni încearcă rețetele mele. Mă bucur foarte mult că se împart cu poze, idei și mulțumiri.

Cum poți descrie mâncarea pe care o găteşti pentru blog, în trei cuvinte?

Viață, meditație, împlinire. 

Care din bucătăriile internaționale îţi plac mai mult şi de ce?

Cel mai mult îmi place bucătăria italiană. Mâncarea lor îmi pare simplă, rapidă și tare delicioasă.

Dar ce părere ai despre bucătăria moldovenească? 

Îmi place tare mult bucătăria moldovenească, deseori în weekend, împreună cu familia, pregătim mămăligă cu pește prăjit sau cu friptură din carne de porc și servim cu mujdei, brânză, smântână și murături. Mai am de învățat multe din bucătăria națională pentru că sunt multe bucate din strămoși care trebuie promovate.

Cu ce te ocupi în afară de blogging? 

La moment mă ocup doar de blogging, însă când am timp liber îmi place să citesc și să confecționez lucruri handmade.

La ce lucrezi la moment?

Pentru visul meu de a lansa propria carte de bucate.

Fiind în preajma sărbătorilor de iarnă, care, după părerea ta, sunt bucatele şi băuturile ce nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare?

În cazul meu și al mamei de pe masa de sărbătoare nu trebuie să lipseasă Salata rusească „Șuba”, de asemenea îmi place când mai sunt și alte două salate proaspete. De multe ori avem rață, bujenină, legume coapte la cuptor și la desert prune umplute cu nuci și fierte în vin. Dar cred că anul acesta va fi unul puțin ieșit din comun cu bucate din alte regiuni ale lumii. De băut avem compot, șampanie și coniac.